Медичний факультет

Медичний факультет – найбільший факультет у структурі Ужгородського національного університету. Тут проводиться підготовка професіоналів у галузі охорони здоров’я (спеціальності «Медицина», «Фармація» та «Медсестринство»). Більше сорока докторів медичних наук та більше сотні кандидатів наук – ось кадровий потенціал медичного факультету.

Навчальна база факультету – це головний теоретичний  корпус, численні відділення обласних, міської, відділкової клінічних лікарень, чотири поліклініки, шість диспансерів. Для проведення виробничої лікарської практики використовуються всі районні лікарні Закарпатської області, які є багатопрофільними лікувальними закладами, для проведення практики студентів-фармацевтів – аптечні заклади області та фармацевтичний завод корпорації «Артеріум» (м. Львів).

Належний рівень підготовки студентів щороку підтверджується результатами зовнішніх ліцензійних іспитів КРОК-1 та КРОК-2. Електронна підтримка навчання, електронні журнали оцінок, електронне тестування з використанням власних смартфонів – навчальний процес на медичному факультеті рухається в ногу з часом.

На сьогодні на факультеті навчається понад 1000 студентів. Навчальний процес забезпечують висококваліфіковані науковці і лікарі-практики, серед яких 36 доктори наук, професори; 85 кандидатів наук, доцентів;  2 лауреати Державної премії України, 4 академіки громадських академій наук; 7 Заслужених лікарів України; 1 Заслужений працівник освіти, науки і техніки України; 1 Заслужений працівник освіти України; 2 Заслужені винахідники України; 7 членів фахових рад із захисту кандидатських та докторських дисертацій. На факультеті навчаються студенти з різних регіонів України, а також із зарубіжних країн: Росії, Білорусі, Придністров’я, Туркменістану, Угорщини. Серед випускників факультету були громадяни Румунії, Молдови, Угорщини, Лівану, Сірії, Гвінеї-Бісау.

Навчальна база факультету – це головний корпус, чисельні відділення обласних, міської, відділкової клінічних лікарень, чотири поліклініки, шість диспансерів. Для проведення виробничої практики використовуються всі районні лікарні Закарпатської області, які є багатопрофільними лікувальними закладами.

Факультет із року в рік розширює географію міжнародних зв’язків. Так, наприклад, за останні роки лекції для студентів-медиків читали професори з Австрії, Німеччини, Франції, США, Угорщини. Викладачі факультету проходили наукове та педагогічне стажування в Японії, Нідерландах, США, Шотландії. Аналогічне стажування та виробничу практику проходили наші студенти в США, Греції, Югославії, Угорщині, Словаччині.

На факультеті активно проводяться культурно-масові заходи (спортивні змагання, вечори Гіппократа, КВК, Міс медфаку тощо). Студенти-спортсмени є неодноразовими переможцями університетських спартакіад. На факультеті працює студентське наукове товариство. Тільки за останні 5 років студентами опубліковано понад 300 статей. При кафедрах працюють 20 студентських гуртків в яких до наукової роботи залучено близько 250 студентів. Студенти-науковці є переможцями олімпіад як в Україні, так і за її межами.

Декан:
Болдіжар Олександр Олександрович
доктор медичних наук, професор, заслужений лікар України

Профспілкова організація студентів нараховує 760 членів і представлена профбюро факультету, яке представляє інтереси студентів факультету на вченій раді факультету та на університетському рівні. Профспілковою організацією студентів регулярно організовуються і проводяться: вечори Гіппократа, які присвячені святкуванню Дня медика; вечори Першокурсника, які присвячені молодому поповненню факультету; КВК; різноманітні спортивні змагання, в яких за деякими видами студенти факультету виборюють призові місця. В останні роки профспілкою було започатковано конкурс “Міс та Містер  медфаку”, проведення якого стало доброю традицією на факультеті. 

Здоров’я – найцінніший дар. Перемогти хвороби, зберегти або повернути втрачене здоров’я – ось головне завдання висококваліфікованої команди лікарів, фармацевтів та медичних сестер. Їх зусилля завжди благородні, їх праця завжди ціниться високо. Долучайся до команди!

Спеціальності:

7.12010001 – Лікувальна справа. Випускники отримують спеціальність – лікар. Після проходження інтернатури за різними напрямами, можуть займати посади лікарів у будь-якій ланці системи охорони здоров’я.

7.12020101 – Фармація. Випускники отримують спеціальність – провізор і можуть займати посади в аптечній мережі на заводах по виробництву медикаментів.

Напрям підготовки:

6.120101 – Сестринська справа. Випускники отримують спеціальність – бакалавр медицини, медична сестра і можуть займати посади старшої медичної сестри та інші керівні посади середньої спеціальної ланки медпрацівників, а також посаду медичної сестри за кордоном.